Blog

Att börja skjuta – hur gör jag?

 

Om man menar allvar med sitt skytteintresse och vill gå med i en förening, så har SvSF mängder av klubbar och föreningar som gladeligen tar emot både killar och tjejer, gamla som unga, med alla tänkbara förutsättningar och fysik. Att lära sig skjuta är inte bara en kul aktivitet, utan det ger mycket social gemenskap då alla kan tävla på lika premisser. Fysiken eller könet spelar ingen roll. Inte heller åldern. Dock sätter många föreningar upp en lägre åldersgräns för luftgevärsskytte på 7 år, eftersom motoriken inte är tillräcklig innan dess.

Skaffa kompisar

Inom skytteföreningarna lär man sig inte bara att skjuta utan även att nätverka och skapa kontakter, och många andra events anordnas så som tävlingar, festliga sammanhang, läger m.m. Det är alltså ett praktiskt sätt att skaffa nya vänner och dela skytteintresset. Skyttesporten är en individuell sport där man mestadels tävlar och tränar för sin egen skull, men på köpet kan man få ut så mycket mer av dessa aktiviteter som gör att man utvecklar en ännu större passion för sporten. Att testa på olika skyttesporter är också något som rekommenderas, vilket gör att man får smak och erfarenhet av andra grenar också.

Kostar det något?

Att börja skjuta är ganska billigt om man jämför med andra sporter som ridning eller golf t. ex. Utrustning som gevär och ammunition brukar för det mesta kunna lånas på föreningarna men i vissa fall kan man få betala en slant för ammunition, skyddsglasögon och tavlor. Avgiften för medlemskap brukar heller inte ligga särskilt högt – någonstans mellan 50-250 kronor/år. Men, när man börjar bli varm i kläderna och bestämmer sig för att satsa på skyttet på allvar, måste man vara beredd att betala för sin egen utrustning.

Related Posts

You may like these post too

Svenska skyttesportförbundet

Sportskytte och säkerhet

dot-blog