Blog

Svenska skyttesportförbundet

Svenska sportskytteförbundet är ett skytteförbund och ett specialidrottsförbund i Sverige som har hand om de grenar som räknas in som sportskytte: pistol, gevär, lerduva och viltmål. Förbundet bildades år 2009 efter att man slagit ihop tre olika organisationer: Svenska Sportskytteförbundet (som bildades år 1943), Frivilliga skytterörelsen och Skytterörelsens Ungdomsorganisation. Efter att dessa tre föreningar år 2008 fattade beslut om att gå samman och bilda en gemensam förening, skapades Svenska sportskytteförbundet, SvSF.

Trots att antalet skytteföreningar på detta sätt minskade år 2009, är Svenska skyttesportförbundet ändå inte det enda skytteförbundet i Sverige. Faktum är att det finns ytterligare sju förbund, även om inte alla riktar in sig på skyttesport: IPSC Sverige, Svenska pistolskytteförbundet, Svenska Jägarförbundet, Svenska Mångkampsförbundet, Svenska skidskytteförbundet, Jägarnas riksförbund och Svenska Westernskytteförbundet.

Om du är intresserad av skyttesport hittar du mycket information på Svenska skyttesportförbundets hemsida. Där kan du bland annat läsa om hur du gör för att börja med skytte, vilka regler som gäller kring tävling och få tips på bra kläder vid skytte i olika sammanhang. Du kan sedan köpa kläderna på Fritidsfabriken.se, den bästa friluftsbutiken på nätet.

Svenska sportskytteförbundet samlar föreningar och klubbar som sysslar med skytte över hela landet, och fungerar även som stöd vid arrangemang av tävlingar. Under året arrangeras drygt 110 tävlingar i skytte i Sverige, av skytteföreningar som hör till Svenska sportskytteförbundet.

Related Posts

You may like these post too

Jonas Jacobsson – paralympisk guldmedaljör i sportskytte

Luftpistolskytte

dot-blog