Blog

Luftpistolskytte

Luftpistolskyttet är en förgrening av sportskyttet som har växt sig allt större under sportens historia. När sporten fortfarande var ny använde man nästan uteslutande militära vapen, men i takt med att vapnen fick finare kaliber och skjutavstånden blev kortare ökade användandet av luftgevär och luftpistoler. Idag är luftpistolskytte och luftgevärsskytte på 10 meter de två största grenarna inom sportskyttet, tillsammans med lerduveskyttet.

Luftpistolskytte är både en nationell och internationell gren, och är mångas första väg in i skyttet. Det beror på att man kan börja med pistolskytte redan i mycket unga år. Till en början får man då skjuta sittande med stöd, men från att man är 15 år kan man börja skjuta stående.

Till skillnad från många andra skyttegrenar sker tävlingar i luftpistolskytte alltid inomhus, och även träningarna sker oftast inomhus av den anledningen. Om man utövar sporten på hög nivå kommer man därför således att tillbringa en stor del av ens fritid inomhus. Då kan det vara skönt att ha ett uterum i sitt hem, så att man kan sitta och njuta av solens strålar året runt. Du hittar uterum som passar alla typer av hus på Skanskabyggvaror.se. Du bör dock hålla skytteträningen på annan plats än uterummet, hur skönt det än är att vistas där – det kan bli otrevliga konsekvenser om man skjuter en pistol i ett rum med glasväggar.

Related Posts

You may like these post too

Några olika skyttegrenar

Westernskytte – för dig med krut

dot-blog