Blog

Ragnar Skanåker

När man talar om stora namn inom svenskt sportskytte går det inte att bortse från Ragnar Skanåker, som var aktiv inom pistolskytte. Skanåker deltog mellan 1972 och 1996 i hela sju olympiska spel, och tog under samma period fyra medaljer under dessa OS, varav ett guld. Faktum är att han tog guld på det allra första OS han deltog i, i München 1972, i grenen fripistol. Därefter tog han i samma gren silver år 1984 och 1988, och brons 1992. Dessutom har han vunnit fyra VM-guld genom sin skyttekarriär, i grenarna lag, 10 meter luftpistol och 25 meter standardpistol.

Numera fortsätter Skanåker att engagera sig i skyttevärlden genom att han är ordförande för Sveriges Vapenägares Förbund, och i den rollen är han aktiv i den politiska debatten kring vapen.

Många som börjar med skytte och som håller på med skytte idag har Ragnar Skanåker som förebild, och hoppas bli lika bra som honom. Om du däremot känner att skytte inte är för dig, men skulle vilja prova en annan precisionssport, kan bowling vara ett bra alternativ. Det är en sport som passar nybörjare likaväl som proffs, eftersom det inte är några faror inblandade. Du kan till exempel enkelt prova på bowling på O’Learys i Mall of Scandinavia i Stockholm.

Related Posts

You may like these post too

Att börja skjuta – hur gör jag?

Sportskytte och vapenlicens

dot-blog